VS-president Obama kraakt Trump als kandidaat-opvolger

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse (Democratische) president Barack Obama heeft gezegd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump "niet de kwaliteiten" heeft om hem op te volgen in het Witte Huis. Volgens Obama is de zakenman "vreselijk slecht voorbereid" om president te worden en blijft hij dit tentoon spreiden. Trump heeft niet het "oordeelsvermogen, het temperament en het inzicht", meende de huidige bewoner van het Witte Huis volgens een tweet van het ABC Nieuws.

Volgens Obama "lijkt (Trump) geen basiskennis te hebben omtrent kritische thema's", onder andere wat betreft Europa, het Midden-Oosten en Azië.

De president vroeg zich op een persconferentie af hoe de leiders van de Republikeinse partij hun kandidaat kunnen blijven steunen, terwijl vele prominente Republikeinse leiders de presidentiële zienswijze delen. "Als u herhaaldelijk blijft zeggen dat Trump onaanvaarbaar is, waarom steunt u hem dan", aldus Obama. "Wat zegt dit over deze partij wanneer hij de leidende figuur is". "Er moet een moment zijn waar men zegt 'nu is het genoeg'", aldus Obama.

"Ik was het niet eens met Mitt Romney en John McCain, maar ik heb nooit gedacht dat zij de job niet aankonden", zei de Democraat over de twee Republikeinse tegenstrevers die voor hem de duimen dienden te leggen.

Bron: Belga