Trump noemt Hillary Clinton "de duivel"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Donald Trump blijft Hillary Clinton onder vuur nemen. Bij een verkiezingsoptreden in de stad Mechanicsburg, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, bestempelde hij zijn concurrente in de race naar het Witte Huis als "de duivel". Dat berichtten verschillende Amerikaanse media. Trump bekritiseerde Clintons voormalige Democratische uitdager Bernie Sanders, die zich nu geschaard heeft achter de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en First Lady. "Hij heeft een pact met de duivel gesloten. Zij is de duivel", stelde Trump gisterenavond plaatselijke tijd. Het is de eerste keer dat de vastgoedmagnaat Clinton rechtstreeks met de duivel vergelijkt. "Corrupte Hillary" noemt hij haar al lang.

Het Democratische kamp laat zich trouwens evenmin onbetuigd in de aanvallen aan het adres van Trump. Tijdens een meeting met Hillary Clinton in Omaha, in de staat Nebraska, daagde miljardair Warren Buffett de zakenman en Republikeinse presidentskandidaat uit om zijn belastingaangifte kenbaar te maken. Trump heeft dat voorlopig steeds geweigerd, met het argument dat een onderzoek van de federale belastingdienst IRS nog niet is afgerond.

"Ik word ook nog altijd gecontroleerd", zei Buffett. "Men is slechts bang als men iets te vrezen heeft. Hij is niet bang van de belastinginstanties, hij is bang voor jullie." Buffett stelde Trump voor hem "eender waar, eender wanneer" te ontmoeten voor de presidentsverkiezingen van 8 november om hun belastingaangiftes publiekelijk onder de loep te nemen.

Het is de gewoonte in de Verenigde Staten dat de presidentskandidaten hun belastingaangiftes openbaar maken. Daarmee maken ze aan de kiezers duidelijk dat ze hun verplichtingen tegenover de staat nakomen en dat er geen sprake is van belangenconflicten.

Bron: Belga