OS 2016 - Milanov is na voorspoedige vlucht klaar voor olympisch avontuur

door
Belga
Leestijd 2 min.

Team Belgium raakt stilaan voltallig in Rio de Janeiro. Maandagavond zette opnieuw een rist Belgische topsporters voet op Braziliaanse bodem. Onder hen de vijf wegrenners, enkele judoka's en een heel aantal atleten, bij wie Philip Milanov, kandidaat-medaillewinnaar in het discuswerpen. "De vlucht is goed verlopen", zei de Brugse vicewereldkampioen bij zijn aankomst op de Tom Jobim International Airport. "Ik heb wat geslapen en enkele filmpjes gekeken, ik heb een goeie reis gehad. Het voelt goed in Brazilië te zijn. Olympische Spelen maak je niet vaak mee. Ik zie het wel zitten."

Milanov tankte de voorbije maanden vertrouwen met onder meer een nieuw Belgisch record en een zilveren medaille op het EK. Hij lijkt dus klaar om in Rio mee te spelen voor eremetaal. "Het nieuwe record en de zilveren medaille geven vertrouwen. Ik trek gemotiveerd naar het olympisch dorp", zegt Milanov. "Maar nu eerst goed uitslapen om dan morgen naar Uberlandia te vertrekken om er de voorbereiding af te ronden."

Ook de familie Borlée is sinds maandagavond in Brazilië. Volgens vader en coach Jacques is de slijmbeursontsteking waarmee Kevin sinds het EK in Amsterdam sukkelt nog niet helemaal genezen. "Hij heeft nog altijd een klein beetje last. Maar de dokter volgt het op. Met Jonathan, Dylan en Julien (andere Tornados, red) gaat alles goed."

Tom Goegebuer zat eveneens op de vlucht vanuit Zürich die de groep Belgische atleten naar de eerste Spelen in Zuid-Amerika bracht. De 41-jarige gewichtheffer kreeg pas onlangs groen licht voor zijn derde olympische deelname na de uitsluiting van de Russische gewichtheffers, al tekende de Russische bond inmiddels wel beroep aan bij het TAS.

"Ik kan nog altijd niet geloven dat ik in Rio ben. Tot twee dagen geleden wist ik niet of ik erbij zou zijn. Dit was mijn laatste kans om de Spelen mee te maken. Ik heb er lang op gehoopt maar de beslissing bleef maar uit. Nu voel ik wat vermoeidheid maar ik heb vijf dagen om te recupereren. De trainingen zijn goed verlopen. Ik denk dat ik een goeie prestatie kan neerzetten."

In het judo wordt, naast Charline Van Snick, vooral naar Toma Nikiforov gekeken om een gooi te doen naar een olympische medaille. "De reis is goed verlopen", gaf de 23-jarige krachtpatser mee. "Ik heb vooral spelletjes gespeeld met mijn coach. Nu gaat het richting Uberlandia om de voorbereiding zachtjes af te ronden. Het uurverschil verteer ik alvast zonder problemen."

bron: Belga