Elke dag buien, maar weekend wordt droog, zonnig en warmer

Elke dag buien

In de namiddag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met periodes van regen of motregen. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 19 graden in het centrum. Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met af en toe wat regen of motregen. Op het einde van de nacht kan de regen intenser worden vanaf het westen. Het wordt nevelig en in de Ardennen kunnen lage wolken het zicht beperken. De temperaturen dalen nauwelijks, naar 14 tot 18 graden. Dat meldt het KMI. Morgen is het zwaarbewolkt tot betrokken met vooral in de voormiddag perioden van soms matige en aanhoudende regen. Na de middag schuift die neerslagzone geleidelijk oostwaarts en wordt het in het westen mogelijk droger. Op het einde van de dag verschijnen er opklaringen aan de kust. Maxima van 16 tot 20 graden.

Donderdag blijft de storing over onze streken. Perioden met regen of plaatselijke buien, hoofdzakelijk in het zuidoosten van het land. In het centrum en het westen is de kans op neerslag kleiner maar blijft het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Vrijdag is het nog tijdelijk onstabiel met enkele plaatselijke buien. Na de middag wordt het echter overwegend droog met brede opklaringen vanaf de kust. Maxima tussen 18 en 23 graden.

Tijdens het weekend en begin volgende week krijgen we droog, vrij zonnig en geleidelijk warmer weer met maxima van 20 tot 25 graden op zaterdag en 23 tot plaatselijk 30 graden maandag. Vanaf dinsdag zou de kans op regen- of onweersbuien kunnen toenemen.

bron: Belga