Negenjarig jongetje klist ontvoerster van pasgeboren broertje

Huilende baby
Foto R.V.

In de Duitse stad Hamburg heeft een negenjarig jongetje op het nippertje kunnen vermijden dat zijn pasgeboren broertje ontvoerd werd. Dankzij een achtervolging wist hij te voorkomen dat een onbekende vrouw de baby mee naar buiten kon nemen.

Het voorval gebeurde amper een dag na de geboorte van de baby. Een 34-jarige vrouw slaagde erin om de ziekenhuiskamer binnen te dringen terwijl de moeder van het kind nietsvermoedend een dutje deed. Volgens politiewoordvoerder Ulf Wundrack nam de vrouw de pasgeboren baby uit bed en wandelde ze ermee naar buiten.

Gelukkig zag het negenjarige broertje van de baby alles gebeuren en kon hij tijdig de achtervolging inzetten. Hij sprak de vrouw aan en wist haar te overtuigen om de baby aan hem terug te geven. Vervolgens hield het ziekenhuispersoneel haar in bedwang tot de politie arriveerde en erin slaagde om haar te arresteren.

“De jongen heeft de ontvoering kunnen verhinderen”, verklaarde Wundtrack achteraf. “De vrouw gaf de indruk dat ze verward was en werd dan ook naar de psychiatrische afdeling gebracht voor een behandeling”.

De ontvoerster zou mentaal instabiel zijn en is geen onbekende bij de politie. Naar het motief voor de ontvoering is het voorlopig nog raden.