Naaktfoto’s in ruil voor een stem tegen Trump

Het is nog eventjes wachten op de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november, maar inwoners van de Verenigde Staten spannen zich nu al in, voor of tegen hun favoriete kandidaat. Een organisatie wil een sexy twist geven aan hun campagne en belooft naaktfoto’s in ruil voor een stem tegen Trump. 

Tramps against Trump‘ (‘Sletten tegen Trump’) wil niet dat de miljardair binnenkort het Witte Huis betrekt. Ze zijn zo vastberaden dat de New Yorker niet de juiste persoon is om de Verenigde Staten te leiden, dat ze bereid zijn om uit de kleren te gaan voor iedereen die voor een andere kandidaat stemt. Iedereen die een selfie instuurt met bewijs dat hij tegen ‘The Donald’ heeft gestemd, krijgt een foto van een schaarsgeklede dame in ruil.

Het idee is niet nieuw. Tijdens  de vorige verkiezingen in Canada liep er een gelijkaardige actie, getiteld ‘Sluts Against Harper’. Die heeft zijn doel gehaald, want Justin Trudeau werd de nieuwe Canadese premier. En in de Verenigde Staten lijkt de actie ook aan te slaan.

“Alle genders gaan uit de kleren! De reactie die we gekregen hebben is overweldigend, verbazingwekkend en hilarisch. ‘Tramps Against Trump verschijnt nu zelfs op protestborden, zoals bij het Republikeinse Congres. We hebben een nieuwe taal gecreëerd en de mensen reageren op dit idee. Dat is zo krachtig”, getuigt Jessica Rabbit, de oprichter van ‘Tramps Against Trump’ onder een pseudoniem, bij Dazed.

Hoewel de organisatie oproept om tegen Trump te stemmen, wil dat niet zeggen dat ze zich achter Hilary Clinton schaart. “We zijn bewust onpartijdig omdat we niemand willen uitsluiten, iets wat deze verkiezing wel doet. Het allerbelangrijkste is dat mensen gaan stemmen. Daarnaast willen we kritiek hebben op iedereen”, aldus Rabbit.

Foto AFP / J. Moore