Clinton loopt weg van Trump in nieuwe peiling

Hillary Clinton accepts the nomination on the final night of the Democratic National Convention at the Wells Fargo Center, July 28, 2016 in Philadelphia, Pennsylvania. / AFP PHOTO / Robyn Beck

De Democratische presidentskandidate Hillary Clinton heeft een voorsprong van acht procentpunt op haar Republikeinse rivaal Donald Trump, zo blijkt uit een opiniepeiling waarmee televisiezender NBC vandaag uitpakt.

Volgens de enquête door Survey Monkey voor NBC zou, na afloop van de Democratische Conventie, 50% van de Amerikanen op de vroegere presidentsvrouw stemmen en 42% op de zakenman. Vorige week bedroeg het verschil nog maar één procentpunt.

In een race met vier, dus ook met Gary Johnson van de Libertaire Partij en Jill Stein van de Groene Partij, zou Clinton aan 42% komen en Trump aan 38%. Vorige week had de Republikein nog twee procentpunt voorsprong op de vroegere minister van Buitenlandse Zaken in die situatie.

De peiling liep tussen 25 en 31 juli bij 12.742 volwassenen die zeiden geregistreerde kiezers te zijn. De foutenmarge bedraagt plusminus 1,2 procentpunt.

Volgens een peiling die zender CBS gisteren voorstelde, zou Clinton goed zijn voor 46% en Trump voor 39%.