Zonnig weekend op komst

Zonnig weekend op komst

Het weer blijft kwakkelen deze week. Vandaag blijft het meestal droog met afwisselend opklaringen en wolken. In het noorden van het land is een plaatselijke bui niet uitgesloten. Het wordt niet warmer dan 21 graden. De kans op regen neemt toe de komende dagen en het kwik blijft rond de 20 graden hangen met een uitschieter van 23 graden. Pas tijdens het weekend is de zon weer volop van de partij. Dat zegt het KMI vandaag. Vanavond is het nog droog met enkele opklaringen. Geleidelijk komen er echter meer wolkenvelden vanuit het westen binnendrijven. Na middernacht is het zwaarbewolkt en trekt een regenzone van west naar oost over het land. Minima van 12 tot 15 graden.

Morgen is het zwaarbewolkt tot betrokken met natte perioden. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 19 graden in het centrum van het land. De wind waait in het binnenland matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwestelijke richting. ’s Nachts blijft het betrokken met kans op nevel en regen.

Woensdag is het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of motregen. De maxima schommelen tussen 18 en 23 graden en er waait een strakke zuidwestenwind met rukwinden tot 50 km per uur. Woensdagnacht kan de neerslag tijdelijk intenser worden, later wordt het droger vanaf de kust.

Donderdag is het in het zuidoosten zwaarbewolkt met regen of buien en kans op onweer. Elders is het wisselend bewolkt met enkele buien en bredere opklaringen in het noordwesten. Maxima rond 22 graden.

Vrijdag wisselen zon en wolken af en kunnen er nog buien vallen, lokaal met een donderslag. Van zaterdag tot maandag blijft het droog en wordt het meestal zonnig. Het wordt warmer met maxima rond 25 graden.

bron: Belga