Vijf migranten kwamen zondag om in Middellandse Zee, sinds donderdag 6.500 gered

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vijf migranten zijn zondag omgekomen in de Middellandse Zee ter hoogte van Libië, zei de Italiaanse kustwacht, die sinds donderdag al meer dan 6.500 mensen gered heeft. De Sardinische pers meldde ook dat sinds zaterdagnamiddag een veertigtal Algerijnse migranten aan boord kwamen van drie reddingsboten aan de kusten van het eiland.

Meer naar het westen redde de Spaanse kustwacht zondag minstens 118 migranten afkomstig uit de Maghreb en Sub-Sahara-Afrika.

Ter hoogte van Libië borgen de Italiaanse marine en de Duitse organisatie Jugend Rettet vier lijken. Daarnaast konden ze 130 mensen redden, onder hen 60 vrouwen en twee baby's, die op een rubberen boot zaten die eens op het water begon leeg te lopen.

Een vijfde lichaam werd gevonden tijdens een reddingsactie van een vissersboot met meer dan 470 migranten aan boord, die door de Italiaanse kustwacht en een Maltese ngo gered werden.

In totaal redden de reddingsschepen die voor Libië patrouilleren meer dan 1.100 mensen, wat het totaal volgens de Italiaanse kustwacht op 6.530 geredde personen brengt sinds donderdag.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie kwamen tussen januari en juli 2015 meer dan 3.000 migranten om bij hun oversteek naar Europa, meer dan 50 procent meer dan in dezelfde periode het jaar voordien.

Bron: Belga