VDAB en Touring waarschuwen voor extreem druk weekend op Europese wegen

VDAB en Touring waarschuwen voor extreem druk weekend op Europese wegen

Wie komend weekend de weg op moet, zet zich best schrap. Vanaf vrijdag wordt het namelijk erg druk op de Europese wegen, met lange files tot gevolg. Zeker zaterdag wordt een ‘zwarte dag’ in bijna heel Europa. Wie vertrekt naar het buitenland, doet dat best vanaf zaterdagnamiddag of op zondag. Terugkeren naar België gebeurt dan weer best op vrijdag of zondag. Dat melden de mobiliteitsorganisaties Touring en VAB vandaag. Op vrijdag wordt het druk richting het zuiden. Zeker in Duitsland worden files verwacht tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Voor wie vanuit het zuiden terugkeert naar België worden weinig problemen verwacht. Enkel in het zuidoosten van Frankrijk komt de terugkeer dan al op gang.

Zaterdag is volgens zowel Touring als VAB “dé te mijden reisdag”. Men verwacht de hele dag door ellenlange files op alle snelwegen, maar vooral in Frankrijk op de A7 Lyon-Orange, de A8 Orange – Côte d’Azur – Italiaanse grens, de A9 Orange – Narbonne-Le Perthus, de A10 Parijs – Bordeaux – Hendaye en aan de Mont-Blanctunnel. Vanaf 08.00 uur wordt het daar aanschuiven.

Het verkeer stropt ook in Duitsland, met name op de ring rond München, de A9/A99 Nürnberg-München en de A8 München-Salzburg in het zuiden van het land. Ook op de A7 Ulm-Füssen loopt het vast. Wie door de Gotthardtunnel in Zwitserland moet, rekent best op een tijdverlies van twee uur. Ook richting noorden is er extreem moeilijk verkeer met lange files, die pieken tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Op zondag neemt de grootste drukte af, maar is er nog steeds moeilijk verkeer in het zuidoosten van Frankrijk en in Duitsland. Vooral bij de terugkeer wordt druk verkeer verwacht in diezelfde streken, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland. In België wordt er naast het eventuele dagjesverkeer richting kust weinig drukte verwacht.

bron: Belga