Roman Kreuziger verlaat Tinkoff voor Orica-BikeExchange

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Tsjechische kampioen Roman Kreuziger verlaat Tinkoff, dat eind dit seizoen ophoudt te bestaan, en rijdt vanaf 2017 voor Orica-BikeExchange. Bij de Australische wielerformatie ondertekende de dertigjarige Kreuziger een contract voor twee seizoenen. Dat maakte Orica-BikeExchange vandaag bekend. De ervaren Kreuziger moet de ploeg ondersteuning bieden in de grote wielerrondes. Daarin deed Orica het dit seizoen al uitstekend, met een tweede plaats voor Esteban Chaves in de Ronde van Italië, en een vierde plaats en de trui voor beste jongere voor Adam Yates in de Tour. "De keuze voor Orica-BikeExchange was snel gemaakt", vertelde Kreuziger in een eerste reactie. "Ik bewonder hun ambities en wil mezelf ten dienste stellen van hun jonge renners die op termijn voor de eindzege zullen gaan in de grote rondes. Daarnaast kan ik in de rittenkoersen en enkele klassiekers zelf proberen te winnen. Ik ben dus blij dat ik mijn plaats krijg in een van de meest beloftevolle teams in het peloton."

Kreuziger reed sinds 2013 voor Tinkoff, dat toen nog als Team Saxo-Tinkoff door het leven ging. Voordien was hij twee jaar aan de slag bij Astana, van bij de start van zijn profcarrière in 2006 tot 2010 reed hij voor het Italiaanse Liquigas.

In 2008 behaalde hij met de eindzege in de Ronde van Zwitserland zijn eerste grote overwinning, nadien volgden nog onder meer de Clasica San Sebastian en de Ronde van Romandië in 2009, een rit in de Giro in 2012 en de Amstel Gold Race in 2013.

bron: Belga