Peter Sagan rijdt vanaf 2017 voor BORA-hansgrohe

Peter Sagan rijdt vanaf 2017 voor BORA-hansgrohe

Wereldkampioen Peter Sagan rijdt vanaf 2017 voor BORA-hansgrohe. Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar werd vanmorgen officieel bevestigd door de Duitse wielerformatie. Naast de 27-Slovaak, die overkomt van Tinkoff, trekken ook zijn broer Juraj Sagan, Maciej Bodnar, Michael Kolar en Erik Baska naar het team. Veelwinnaar Sagan heeft bij Tinkoff nog een contract tot eind dit jaar, maar dat team houdt op te bestaan. Dit seizoen won hij onder meer drie ritten en de groene trui in de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem.

De Duitse ploeg, dat momenteel nog Bora-Argon 18 heet, mikt op een WorldTour-licentie voor komend seizoen. “Het is een grote eer om een van de populairste renners van het moment te mogen verwelkomen in ons team”, zegt teammanager Ralph Denk in het persbericht.

De ploeg laat weten meer grote namen binnenkort bekend te maken. “Mijn doel is een goed gebalanceerd team voor 2017 te hebben”, aldus Denk. “Met Peter in de klassiekers hebben we een grote kanshebber, maar we willen ook een rol spelen in de Grote Rondes, en daarom zoeken we nog naar versterkingen”, klinkt het bij het team, dat ook naar Tony Martin en Rafal Majka zou lonken.

bron: Belga