Paus Fransiscus verdedigt kardinaal Pell

door
Belga
Leestijd 1 min.

Paus Franciscus heeft zondag gezegd dat hij "twijfels" heeft bij de beschuldigingen van pedofilie aan het adres van de Australische kardinaal George Pell, de nummer drie binnen het Vaticaan, die zelf de beschuldigingen hardnekkig ontkent. "In het begin was de informatie onduidelijk. Daarna kwamen de beschuldigingen en is de politie met een onderzoek gestart. Het zou niet juist zijn te oordelen voor dat onderzoek beëindigd is", zei de paus aan de pers op het vliegtuig terug naar Polen.

"Er bestaan twijfels, en 'in dubio pro reo' (bij twijfel over zijn schuld mag de beschuldigde niet veroordeeld worden, red.). We moeten vermijden dat zijn proces in de media gevoerd wordt, gebaseerd op roddels", aldus paus Franciscus.

Kardinaal Pell is de hoogste vertegenwoordiger van de katholieke kerk in Australië, en werd begin 2014 aangesteld als hoofd van het Secretariaat voor de Economie van het Vaticaan, om er weer orde te scheppen in de financiën.

De politie kondigde dinsdag aan dat er een onderzoek naar hem is gestart, omdat hij in de jaren 1970 en 1980 pedoseksuele feiten zou gepleegd hebben. De politie benadrukte dat er nog niets beslist is over zijn eventuele vervolging.

Bron: Belga