Kijkcijferrecord EK Rode Duivels dan toch gebroken

Kijkcijferrecord EK Rode Duivels dan toch gebroken

Er is een fout geslopen in de kijkcijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). Door een menselijke fout bij het CIM werd het gastkijken tijdens de periode van 18 mei tot en met 17 juli niet meegeteld. Daardoor werd het kijkcijferrecord van het EK Voetbal van de Rode Duivels toch gebroken. Dat meldt de VRT. Gastkijkers zijn, volgens de definitie van het CIM, occasionele gasten die zich samen met de vaste bewoners in een kamer bevinden waarin een TV-toestel staat en die de mogelijkheid hebben om televisie te kijken. De kijkcijfers werden intussen gecorrigeerd. Deze correctie heeft vooral een invloed op sportwedstrijden: programma’s die hoofdzakelijk in groep worden bekeken. Met de nieuwe, correcte cijfers wordt duidelijk dat het kijkcijferrecord voor een aantal EK-matchen van de Rode Duivels wel werd verbroken deze zomer.

De correcte kijkcijfers hiervoor zijn: gemiddeld 2.409.129 kijkers voor Zweden-België op 22 juni, met een marktaandeel van 80,8 procent, en 2.420.203 kijkers voor de achtste finale Hongarije-België op 26 juni, met een marktaandeel van 80,5 pct.
Ter vergelijking: de achtste finale op het WK in 2014 tussen de Rode Duivels en de Verenigde Staten had 2.372.800 kijkers, een marktaandeel van 84,1 pct.

bron: Belga