Bomvrachtauto ontploft voor hotel in Kaboel

Bomvrachtauto ontploft voor hotel in Kaboel
Bomvrachtauto ontploft voor hotel in Kaboel

In de nacht van zondag op maandag werd een beveiligd hotel voor buitenlanders in de buitenwijken van het Afghaanse Kaboel opgeschrikt door een aanslag met een bomvrachtauto, zo meldden veiligheidsbronnen aan persagentschap AFP, die nog niet konden bevestigen of er slachtoffers zijn gevallen. De taliban eiste de verantwoordelijkheid voor de aanval op, en zei “een vrachtwagen met explosieven te hebben laten ontploffen aan de ingang van hotel Northgate”, dat op de nieuwe weg naar de Amerikaanse basis van Bagram ligt, ten noorden van Kaboel.
De zeer krachtige explosie gebeurde rond 1.30 plaatselijke tijd (23.00 uur Belgische tijd), en werd voorafgegaan door een stroomonderbreking van enkele minuten.
De taliban zei op Twitter dat hun gewapende strijders dankzij de explosie naar binnen konden gaan in het gebouw. Volgens woordvoerder Zabihullah Mujahid werden een tiental “Amerikaanse indringers” gedood, maar die bewering werd nog niet bevestigd door een betrouwbare bron.
Het hoog ommuurde Northgate-hotel ontvangt buitenlandse gasten en zegt op zijn website zeer strikte veiligheidsregels te hebben, met wachttorens en privébewakers die een militaire training genoten.

Bron: Belga