Aanslag Nice – Opnieuw mogelijke medeplichtige in verdenking gesteld

Twee en een halve week na de terroristische aanslag in Nice, heeft het Franse gerecht opnieuw een verdachte in verdenking gesteld en in voorlopige hechtenis geplaatst. Het gaat om een 36-jarige man die nauwe banden zou hebben met Mohamed Lahouaiej Bouhlel, de vermoedelijke dader. Dat meldt de zender BFMTV maandagavond. De man werd een week geleden al opgepakt. Hij is op een foto te zien aan de zijde van de vermoedelijke dader, voor de vrachtwagen waarmee de aanslag op 14 juli is gepleegd.
Op basis van het onderzoek is nu beslist om de man in verdenking te stellen en in de gevangenis op te sluiten. De man wordt ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie met terroristische doeleinden. Hij zou een jaar lang in contact hebben gestaan met Bouhlel.
Bouhlel had op 14 juli met een vrachtwagen 84 mensen gedood op de promenade des Anglais in Nice. Uiteindelijk werd hij door de politie doodgeschoten. Eerder waren al vijf andere mensen opgesloten omdat ze ervan verdacht worden steun te hebben verleend aan de terrorist. Drie van hen worden verdacht van medeplichtigheid aan terroristische moord. Twee anderen zouden Bouhlel geholpen hebben om aan een wapen te raken.

bron: Belga