Zweedse agente in bikini slaat dief in de boeien

Een agent bestelen is geen goed idee, zelfs niet wanneer ze aan het zonnen is. De Zweedse agente Mikaela Kellner heeft deze week gedemonstreerd dat de plicht altijd roept, ongeacht het uniform.

Terwijl Kellner en enkele vrienden aan het zonnen waren, werd ze benaderd door een man die magazines verkocht voor daklozen. Nadat ze duidelijk maakten dat ze niet geïnteresseerd waren, bleef de venter rondhangen. Dankzij elf jaar ervaring bij de politie had Kellner al snel in de gaten dat er iets niet pluis was.

“Ik zei tegen mijn vrienden dat zij op hun spullen moesten letten. Maar van zodra hij vertrokken was, was iemand van ons groepje haar telefoon kwijt”, vertelde Kellner aan The Local. Hoewel de agente niet in functie was, schoot ze toch meteen in actie. “Er was geen tijd om te twijfelen dus ik liep een vijftiental meter achter hem aan. Een van mijn vrienden is ook een agent, dus we hadden hem snel te pakken”, aldus de politiebeambte. Ze verwittigde haar collega’s die wel aan het werk waren en de dief werd succesvol ingerekend.

Tijdens dat hele gebeuren had Kellner niet meer aan dan een bikini. Iemand fotografeerde de arrestatie, waarna de trotse agente het plaatje op Instagram deelde. Het duurde niet lang voordat het beeld de hele wereld rondging. Geen enkel probleem voor de agente, die haar verhaal verder uit de doeken deed bij de Zweedse krant Aftonbladet.

“Ik handelde naar mijn instinct en dacht er niet bij na tot ik hem tegen de grond hield. Terwijl ik daar zat, keek ik naar twee vrienden die geen politieagenten zijn en ik besefte dat heel de situatie er waarschijnlijk behoorlijk bizar uitzag. Maar zou sowieso ingegrepen hebben, ongeacht de outfit”, verklaarde de Zweedse bij Aftonbladet.

Foto INstagram / mikaelakellner