Daniel Ricciardo viert op geheel eigen manier

Formule 1-coureurs die voor hun prestatie beloond worden met een fles bubbels, hebben meestal de gewoonte om de omstaanders onder te spuiten voordat ze een welverdiende slok nemen. Daniel Ricciardo schuwt de traditie niet, maar die slok nadien heeft hij toch op een originele wijze genomen.

De Australische F1-piloot kwam aan als tweede in de Grand Prix van Duitsland. Goed genoeg voor een podiumplaats en de bijhorende fles champagne. In plaats van de direct van de fles te drinken, goot Ricciardo de schuimwijn eerst in zijn schoen. De coureur noemt het een “shoey” en heeft de mosterd voor het opmerkelijke ritueel bij een landgenoot gehaald.

“Mijn maat Jack Miller won een paar weken geleden de MotoGP in Assen en deed toen een shoey. Om eerlijk te zijn had ik beloofd om er dit seizoen ook een te doen als ik een race win. Vandaag, mijn honderdste race, een podiumplaats, zomervakantie…  Moest ik dit jaar geen race winnen, dan was dit het perfecte moment om een shoey te doen en mijn landgenoten trots te maken”, aldus Ricciardo bij NBC Sports.

De Australiër was duidelijk in zijn sas in Duitsland.Later kreeg hij de lachers op zijn hand, nadat hij een Schotse journalist begroette met “Top of the morning to you”. De Fomule 1-piloot had echter meteen door dat de typische Ierse begroeting niet gepast is voor een Schot en verontschuldigde zich. “Iets te veel champagne misschien? Of ligt het aan de combinatie van champagne en het zweet van je voeten”, grapte iemand tijdens de persconferentie.

 

Foto AFP / T. Kienzle