Pastoor in Lanaken overvallen door persoon die zich voordeed als asielzoeker

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een persoon die zich als kandidaat-asielzoeker voordeed heeft zondagnamiddag pastoor Jos Vanderlee in Lanaken overvallen. De pastoor verweerde zich en raakte gewond tijdens de schermutseling. De overvaller sloeg op de vlucht. Het parket van Limburg is een onderzoek gestart. De overvaller stelde zich voor als kandidaat asielzoeker in Nederland. Hij vroeg om hulp en een douche. Na de douche vroeg hij de pastoor om geld, maar die ging daar niet op in. Daarop ontstond een schermutseling waarbij de man met een mes zwaaide. Pastoor Vanderlee verweerde zich en raakte hierbij gekwetst aan handen en pezen. De overvaller sloeg op de vlucht. De pastoor werd met de ziekenwagen naar het ziekenhuis in Genk overgebracht en moest geopereerd worden. De kwetsuren zijn zeker niet levensbedreigend.

Op basis van de huidige informatie kan worden gesteld dat de overvaller geen bewoner is van het asielcentrum in Lanaken. De feiten staan ook los van de IS- en andere terreur die Europa in haar greep houdt. De politie lanceerde een getuigenoproep.

Pastoor Vanderlee, die aan de Koning Albertlaan woont, is verantwoordelijk voor de acht parochies op het grondgebied van Lanaken en werd begin deze maand nog gevierd voor zijn 40-jarig priesterschap.

bron: Belga