Jupiler Pro League - Racing Genk boekt zuinige zege tegen KV Oostende

Racing Genk heeft zondagavond op de eerste speeldag in de Jupiler Pro League in de eigen Luminus Arena met 2-1 (rust: 0-0) gewonnen van KV Oostende, de revelatie van vorig seizoen. De Griekse international Nikos Karelis zorgde in het begin van de tweede helft (50.) voor de openingstreffer, invaller Mbwana Aly Samatta besliste in de laatste minuut van de reguliere speeltijd (90.) met de 2-0 de wedstrijd. De tegentreffer van Knowledge Musona (90.+3) diep in de toegevoegde tijd kwam te laat voor de bezoekers. KV Oostende speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd in Limburg en had op het veld van de Genkenaars zelfs de beste kansen, maar toen de Oostendse missers zich aan het begin van de tweede helft begonnen op te stapelen, trapte Karelis de 1-0 voorbij KVO-doelman Silvio Proto tegen de netten. Nadien kwamen Marusic en Akpala nog dicht bij de gelijkmaker, pas bij de treffer van Samatta was de zege binnen voor Genk. Verder dan de te late aansluitingstreffer van Musona kwamen de Kustboys niet meer.

Zondagavond sluiten KV Kortrijk en AA Gent de eerste speeldag af. Zaterdag wonnen onder meer landskampioen Club Brugge (0-2 bij KV Mechelen) en vicekampioen Anderlecht (1-2 bij Moeskroen) hun openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Standard moest zondagnamiddag vrede nemen met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Westerlo.