Eredivisie - PSV heeft eerste prijs te pakken in Nederland

PSV heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal, de Nederlandse Supercup, versloeg de regerende landskampioen zondag bekerwinnaar Feyenoord met 1-0. Davy Pröpper maakte het enige doelpunt. Het duel was boeiend, maar bepaald niet hoogstaand in de ArenA. PSV was in de eerste helft veruit de betere ploeg. Pas na rust kwam Feyenoord los en kwam de ploeg dicht bij de gelijkmaker. Na bijna een half uur had PSV op voorsprong moeten komen. Aanvoerder Luuk de Jong schoot een strafschop, nadat Karim El Ahmadi Jorrit Hendrix had gevloerd, over het doel. Het duel dreigde daarna even grimmig te worden. Bij een opstootje stonden beide ploegen lijnrecht tegenover elkaar. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük beperkte zich tot het uitdelen van gele kaarten.

De openingstreffer van PSV kwam voor de rust alsnog. De defensie van Feyenoord werkte de bal slordig weg. Davy Pröpper profiteerde er dankbaar van. Hij schoof de bal achter doelman Hansson in het doel. Aanvallend stelde Feyenoord daar in de eerste helft weinig tegenover.

Feyenoord startte na rust wel agressief. Na een slordigheid achterin bij PSV schoot Tonny Vilhena tegen doelman Jeroen Zoet op. In de kluts, die daarna volgde, slaagden ook Dirk Kuijt en Jens Toornstra er niet in de gelijkmaker op het bord te krijgen. Feyenoord bleef met Eljero Elia als aanjager aandringen. Guardado moest een inzet van Eric Botteghin van de doellijn afkoppen. Ook Jörgensen werd gevaarlijk.

PSV kwam nauwelijks meer aan uitgespeelde kansen toe. Daarvoor waren de aanvalsacties te steriel. De defensie van Feyenoord had weinig moeite die te ontregelen. Ondertussen bleef de ploeg wel jagen op de verdiende gelijkmaker, maar die kwam er niet.