Een dode en verschillende gewonden bij schietpartij in Austin, Texas

In de Amerikaanse stad Austin in Texas hebben een aantal schoten zaterdagnacht angst en paniek veroorzaakt. Een vrouw van in de dertig werd volgens de lokale hulpdiensten en de politie dodelijk getroffen. De vrees dat er mogelijk een dolle schutter op pad was, werd niet bewaarheid. De politie gaat van twee aparte incidenten uit. Drie mensen werden met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Dat deelden de hulpdiensten van Austin en het district Travis County zondagmorgen mee.
De schoten vielen los van elkaar in een drukke omgeving, daarom werd er aanvankelijk uitgegaan van een amokmaker, zei politiewoordvoerder Brian Manley. De politie had op Twitter gewaarschuwd voor de schoten. “Blijf weg uit de binnenstad”, tweette de politie.

Manley zei dat het eerste incident zich kort na 2 uur ’s nachts had voorgedaan in een straat met vele bars en cafés. Er volgden chaotische taferelen na de schoten, mensen vluchtten in alle richtingen. “Volgens de eerste vaststellingen was er tumult ontstaan… waarop de verdachte en wapen had getrokken en in de menigte is beginnen te schieten”, zei Manley.

Vijf mensen zouden volgens voorlopig onderzoek door kogels geraakt zijn. Een slachtoffer weigerde in de ambulance te stappen, een jonge vrouw stierf ter plekke aan een hoofdwonde. Of de slachtoffer en dader elkaar kenden, is nog niet duidelijk. De schutter wordt opgespoord. Het is ook niet zeker of hij nog gewapend is.

Kort daarna werd ook in een parking een schot afgevuurd. De man kon door getuigen ontwapend en naar een ziekenhuis gebracht worden. De politie vroeg getuigen naar gsm-beelden van de gebeurtenissen.

Bron: Belga