Conservatieve geldschieters maken bocht rond Trump

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een netwerk van 400 Republikeinse geldschieters rond de megarijke broers Koch wil zich in de Amerikaanse presidentiële verkiezingsstrijd niet inspannen voor Donald Trump. In plaats daarvan wil het netwerk rond de conservatieve miljardairs Charles en David Koch zich concentreren op de Senaat, opdat de Republikeinen daar hun meerderheid zouden kunnen behouden. Dat schrijft de Wall Street Journal zondag. In 2012 gaven de door de broers Koch gefinancierde groepen volgens de krant ongeveer 400 miljoen dollar uit. Het privévermogen van Charles (80) en David (76) Koch werd door Forbes in 2016 geraamd op elk rond de 44 miljard dollar. Tot hun imperium behoren oliepijpleidingen, veehouderijen, papier- en meststoffenfabrikanten en technologiebedrijven.

Op de bijeenkomst in Colorado Springs in de Amerikaanse staat Colorado waren volgens de krant ook Republikeinse afgevaardigden en gouverneurs uitgenodigd, maar Trump niet. "Ik heb een uitnodiging van Charles en David Koch naast me neergelegd. Het is veel beter voor hen dat ze politieke marionetten ontmoeten, daarvoor zijn ze uitstekend geschikt! , tweette Trump in een reactie.

Volgens het netwerk verluidde echter dat er op geen enkele wijze contact is genomen met het campagneteam van Trump, ook al bevond de presidentskandidaat zich vrijdag in Colorado.

bron: Belga