Weerbericht – Zomerse temperaturen, maar het blijft wisselvallig

Zaterdag trekken een aantal buien van west naar oost over het land. Die zijn het meest actief in het westen en het noorden. Het is tijdelijk zwaarbewolkt maar tussendoor zijn er ook opklaringen. Maxima aan zee en in het centrum van het land van 20 tot 22 graden, op de Ardense hoogten rond 17 of 18 graden. ’s Avonds en tijdens het eerste deel van de nacht wordt het overwegend droog en gedeeltelijk bewolkt. Naar de ochtend toe bereikt een nieuwe buienzone het land vanuit het westen en aan zee kan al wat neerslag vallen. Minima van 10 tot 12 graden in de Ardennen, van 13 tot 15 graden elders. Zondagochtend is het grijs en nevelig en nog op vele plaatsen droog. De buien trekken geleidelijk van het westen naar het oosten van het land. Een plaatselijke donderslag is daarbij niet uitgesloten. Na de middag vallen de meeste buien in het oosten van het land maar wordt het droger en zonniger aan de kust en het westen. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden.
Maandag en dinsdag is het licht wisselvallig met nu eens opklaringen, dan weer perioden met meer bewolking en kans op een plaatselijk buitje. Dinsdagnamiddag neemt de bewolking toe vanaf het westen. Maxima van 18 tot 23 graden. Dinsdagnacht trekt een storing over het land met veel bewolking en regen.
Woensdag begint zwaarbewolkt met buien en regen. In de loop van de dag wordt het vanaf het zuiden droger en zonniger. De maxima stijgen naar 21 tot 25 graden.
Donderdag wordt de warmste dag van de week met een gesluierde zon en maxima boven de 25 graden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken met kans op buien. Die kunnen donderdagavond en -nacht uitgroeien tot onweersbuien.
Vrijdag is het opnieuw wisselvallig met maxima rond 22 graden.

bron: Belga