Wapens gestolen op Amerikaanse legerbasis in Stuttgart

door
Belga
Leestijd 1 min.

Speciale agenten van het Amerikaanse Army Criminal Investigation Command (CID) onderzoeken de diefstal van wapens en ander militair materiaal op een Amerikaanse legerbasis in de Duitse stad Stuttgart eerder deze maand. Dat meldt de nieuwswebsite van het Amerikaanse leger, Stars and Stripes. "Onder meer verschillende semi-automatische pistolen, een automatisch geweer van klein kaliber en een jachtgeweer werden gestolen", aldus een woordvoerder van CID. Bovendien zou een hek aan de militaire basis beschadigd zijn. Het onderzoek is aan de gang, en de speurders houden alle mogelijkheden open.

"Op dit moment in het onderzoek lijkt het niet alsof een entiteit van buitenaf de wapens gestolen heeft of de basis is binnengedrongen, maar dat hebben we nog niet volledig uitgesloten."

De sfeer in Duitsland is gespannen na verschillende aanslagen en aanvallen, vooral in de deelstaat Beieren. Zo viel een 17-jarige man treinreizigers aan met een bijl in Würzburg, schoot een 18-jarige schutter negen mensen dood in München en blies een 27-jarige man zichzelf op in Ansbach.

bron: Belga