Jupiler Pro League - Zulte Waregem en Sint-Truiden houden de drie punten thuis

Zulte Waregem heeft zaterdag op de eerste speeldag in de Jupiler Pro League in eigen huis met 3-0 (rust: 0-0) gewonnen van promovendus Eupen, dat de wedstrijd met tien afmaakte na de uitsluiting van verdediger Eric Ocansey. Ook Sint-Truiden hield de drie punten thuis tegen Lokeren, op Stayen werd het 1-0 na een doelpunt van aanvaller Nick Proschwitz. Eupen hield lang stand aan de Gaverbeek, Mbaye Leye kon pas iets voorbij het uur de ban breken met een strafschoptreffer, nadat de bal op de stip was gegaan na een vermeende overtreding van Eric Ocansey. Toen diezelfde Ocansey enkele minuten later met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten, werd het uitzichtloos voor de Oostkantonners. Na 72 minuten velde nieuwkomer Timothy Derijck het verdict met de 2-0, in de slotfase zorgde Christophe Lepoint nog voor de 3-0, meteen ook de eindstand in Waregem.

Ook in Sint-Truiden tegen Lokeren werd er pas na de pauze gescoord. Aanvaller Nick Proschwitz verloste STVV na 76 minuten met de 1-0 na een flater van de bezoekende doelman Davino Verhulst. Nadien werd er niet meer gescoord op Stayen en was de eerste zege voor coach Ivan Leko meteen een feit.

Vrijdag had landskampioen Club Brugge de competitie geopend met een vlotte 0-2 zege op het veld van KV Mechelen. Vicekampioen RSC Anderlecht had het zaterdag een pak lastiger op het veld van Excelsior Moeskroen, uiteindelijk kon paars-wit in de tweede helft een 1-0 achterstand toch nog ombuigen in een 1-2 zege. Met Charleroi - Waasland-Beveren wordt er zaterdagavond nog één wedstrijd afgewerkt. Zondagnamiddag gaat Bekerwinnaar Standard op bezoek bij Westerlo, zondagavond ontvangt Racing Genk met KV Oostende de revelatie van vorig seizoen en sluiten KV Kortrijk en AA Gent de eerste speeldag af.