Files richting zuiden nemen af

door
Belga
Leestijd 1 min.

De piek in het vakantieverkeer is achter de rug. In Frankrijk stond er omstreeks 12.30 uur het meeste file, zowat 670 kilometer in totaal. Dat is een verbetering tegenover vorig jaar, toen het verkeer piekte op 880 kilometer, meldt Touring. Na de middag zijn de files afgenomen. het gaat wel nog moeilijk op de A71/A75 Orléans - Clermont Ferrand - Béziers, vooral ten zuiden van Clermont. Het zwaartepunt van de verkeersproblemen ligt in de Rhonevallei. Verder zijn er lange files op de A9 Orange - Spanje, op de A10 Parijs - Bordeaux en op de A63 tussen Bordeaux en Biarritz.

In Duitsland gaat het nog moeilijk op de A3 Keulen - Frankfurt - Nurnberg - Passau en op de A8 tussen Stuttgart, München en Salzburg.

In Zwitserland staat er nog twee kilometer file aan de St-Gothardtunnel richting zuiden en vijf kilometer aan de Italiaanse grens. In Oostenrijk is de A11 Villach - Karawanken - Slovenië gesloten voor verkeer in beide richtingen. Er is ook nog erg druk verkeer met kleinere files op alle snelwegen richting zuiden.

Tegen zaterdagavond zullen de grootste problemen richting zuiden achter de rug zijn, voorspelt Touring. Voor de terugkeer zal de hinder nog duren tot laat op de avond. Zondag blijft de beste reisdag.

bron: Belga