Bobby de kat overleeft een avontuur in de wasmachine

Dat katten negen levens hebben heeft Bobby uit Nottingham nog maar eens bewezen. Het beestje heeft een wascyclus aan 60 graden Celsius overleefd. 

Bobby slaapt volgens BBC maar al te graag in de wasmachine. Baasje Lisa Keefe zet haar kater dan ook buiten wanneer ze gaat wassen, maar ze vermoedt dat de sluwe viervoeter opnieuw naar binnen was geslopen en zich onder een deken in de trommel had genesteld. Toen ze een doffe knal hoorde uit de machine, besefte ze wat er gaande was en stopte ze de wascyclus onmiddellijk.Het beestje werd in shock naar de dierenarts gebracht. Dankzij vloeistoffen uit een infuus is de kater er uiteindelijk weer bovenop gekomen. Na enkele uren was Bobby weer zo goed als de oude. “Ik ben al vijftien jaar een dierenarts, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt'”, getuigt James Kellow bij de BBC.

“De kat was een tweetal minuten in de wasmachine, maar toch stond hij aan de rand van het graf. Hij was helemaal nat en zijn temperatuur was gevaarlijk laag”, aldus Kellow. “Bobby zal zijn lesje wel geleerd hebben en vanaf nu wegblijven van de was”, besluit zijn baasje.