Timothy Dupont sprint ook in tweede etappe sneller dan de rest

Timothy Dupont sprint ook in tweede etappe sneller dan de rest

Timothy Dupont (Verandas Willems) heeft vrijdag de tweede rit gewonnen in de twaalfde editie van de Ronde van de Elzas (cat 2.2). Na een etappe van 151,2 kilometer tussen Altkirch en Huningue toonde de Gentenaar zich in de massasprint sneller dan de 18-jarige Duitser Max Kanter (LKT Team Brandenburg). De 28-jarige Dupont won donderdag ook al de eerste rit in een massasprint en kroonde zich zo tot leider in het algemene klassement. Na zijn overwinning van vrijdag zit hij nog steviger in de leiderstrui dankzij de tien bonifactieseconden die hij aan de streep verdiende.

Voor Dupont is het al zijn elfde overwinning van het seizoen. Eerder won hij een etappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen, Nokere Koerse, drie ritten in de Ronde van Normandië, Dwars door de Vlaamse Ardennen, de GP Criquelion, de Memorial Philippe Van Coningsloo en de GP de Pérenchies.

Zaterdag staat er een bergetappe op het programma met maar liefst zeven beklimmingen door het Elzas-gebergte. De renners moeten 158 kilometer afleggen tussen Ribeauvillé en het skioord Lac Blanc. Zondag eindigt de Ronde van de Elzas met een vlakke etappe van 149 kilometer.

bron: Belga