Rijstroken op Brusselse Ring worden heringedeeld

door
Belga
Leestijd 2 min.

De rijstroken op de Brusselse Ring worden op een andere manier ingedeeld, onder meer ter hoogte van Brussels Airport. Dat laat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts weten na een analyse van de verkeersdoorstroming. Met 'quick wins' als een aanpassing van de lijnen werden eerder al successen geboekt aan onder meer de Antwerpse Kennedytunnel. Nu wil Weyts een aantal wijzigingen doorvoeren aan de verzadigde Brusselse Ring. In de huidige toestand moet het verkeer dat van de luchthaven komt en de buitenring (richting Vilvoorde/Groot-Bijgaarden) of de E19 (naar Antwerpen) wil nemen, invoegen op één rijstrook. Na de aanpassing zal, door een efficiëntere indeling van de rijstroken, dat verkeer over twee, en verderop drie, rijstroken beschikken.

Ook vier andere locaties krijgen nieuwe lijnen. Zo zal in Groot-Bijgaarden de verbinding van de buitenring met de E40 richting kust heringericht worden. Op die locatie maken de weggebruikers te weinig gebruik van de rijstrook uiterst rechts, en dat bemoeilijkt de doorstroming van het verkeer.

In Strombeek-Bever zal de verbinding van de buitenring met de A12 richting Antwerpen aangepast worden. Nu kan het verkeer dat van de buitenring wil uitvoegen naar de voorsorteerstrook van de A12 enkel over de uiterst rechtse rijstrook. Na de aanpassing zal dat uitvoegend verkeer ook gebruik kunnen maken van de (van rechts geteld) tweede rijstrook om de A12 te nemen.

In Kraainem wordt de verbinding van de E40 vanuit Brussel met de buitenring onder handen genomen. Hier zal het verkeer dat vanuit Brussel komt en op de uiterst linkse rijstrook rijdt niet meer rechts moeten invoegen. De uiterst linkse rijstrook zal voortaan verder doorlopen.

Tot slot wordt ook in Tervuren, ter hoogte van het Leonardkruispunt, de verbinding E411 vanuit Namen met de buitenring aangepakt. Het verkeer dat vanuit Namen komt via de E411 zal 'gedwongen' worden om meer gebruik te maken van de uiterst rechtse rijstrook.

bron: Belga