Leger van niet-erkende regering herovert wijk in Libische stad Benghazi

door
Belga
Leestijd 1 min.

De troepen van de niet-erkende Libische autoriteiten hebben donderdag een wijk in de Libische stad Benghazi heroverd van de jihadisten na drie dagen van gevechten waarbij zes militairen omkwamen. Dat heeft de persdienst van het algemeen commando van het Nationale Libische Leger gemeld.

"We hebben woensdag de totale controle verkregen over al-Gawarcha en onze positie in deze wijk versterkt", aldus perschef Khalifa al-Obeidi. "We zijn momenteel op weg naar de terroristen die zich een kilometer ten oosten van al-Gawarcha hebben verschanst."

De troepen die trouw zijn aan de controversiële generaal Khalifa Haftar hebben tijdens de operatie die dinsdag gelanceerd werd, zes officiers verloren. Vier van hen werden gedood bij de ontploffing van een antipersoonsmijn.

Het Nationale Libische Leger bestrijdt sinds 2 jaar de islamistische groepen, waaronder Islamitische Staat, in Benghazi.

Libië is sinds de door het Westen gesteunde val van kolonel Moammar al-Kadhafi in 2011 weggezakt in chaos. Daar maakte IS gebruik van om haar macht in grote gebieden van het land uit te breiden. De eenheidsregering wordt erkend door de Verenigde Naties, maar heeft weinig steun van invloedrijke politici in Libië. Ze kon haar macht slechts in enkele delen van het land uitbouwen.

Bron: Belga