Kans is klein dat Brussels café Flamingo heropent

door
Belga
Leestijd 2 min.

De kans is klein dat het Brusselse café Flamingo heropent. Dat zegt Thierry Bindelle, de curator van het etablissement, dat bij zijn opening in 2012 nog het grootste café van Brussel werd genoemd. De Franstalige kamer van koophandel verklaarde het statige café tegenover de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) eind mei failliet. Gehaktballenrestaurant Balls & Glory blijft wel actief in het pand. Het café in de Lakensestraat was sinds 16 mei gesloten. De officiële verklaring luidde dat het café tien dagen gesloten was wegens verbouwingen. Maar toen het moest heropenen, gebeurde dat niet. De BRUZZ-media berichtten daarop dat de toekomst van het café zeer onduidelijk was.

Uit een publicatie in het Staatsblad blijkt nu dat het café op 23 mei failliet werd verklaard. "En er is weinig kans dat het zal heropenen", zegt curator Thierry Bindelle. "Er hebben zich tot nu toe geen kandidaat-overnemers aangeboden. Zolang de wijk zo verloederd is, met haar straatprostitutie, en het er blijft ontbreken aan parking, zal ze verlaten blijven."

Het faillissement is een tegenvaller voor de stad Brussel, die via het OCMW eigenaar is van het pand. De stad had horeca-ondernemer Frédéric Nicolay, bekend van de verschillende cafés en restaurants die hij met succes heeft geopend, onder de arm genomen voor het project van de Flamingo. Bedoeling was net de door straatprostitutie geplaagde wijk rond de KVS op te waarderen.

Het bekende gehaktballenrestaurant Balls & Glory van kok Wim Ballieu blijft intussen gewoon open. Balls & Glory kreeg in juni 2015 een plek in het pand van café Flamingo.

bron: Belga