Gijzeling Franse kerk – Een van de daders bedreigt Frankrijk in video die door IS werd verspreid

Gijzeling Franse kerk - Een van de daders bedreigt Frankrijk in video die door IS werd verspreid
Gijzeling Franse kerk - Een van de daders bedreigt Frankrijk in video die door IS werd verspreid

Abdel Malik Petitjean, de man die samen met Adel Kermiche een aanslag uitvoerde in een kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray, duikt op in een video die door propagandakanaal van terreugroep Islamitische Staat Amaq werd verspreid, en waarin hij bedreigingen uit tegen Frankrijk. Dat meldt SITE, het Amerikaanse centrum dat jihadistische websites surveilleert. Petitjean werd donderdag formeel geïdentificeerd als de tweede dader van de aanslag in de buurt van Rouen, waarbij een priester werd gedood en een andere gelovige zwaargewond raakte. De negentienjarige Fransman werd onlangs geficheerd voor radicalisering omdat hij had geprobeerd via Turkije Syrië binnen te raken om er te vechten.
In de video van 2 minuten en 26 seconden richt Petitjean zich rechtstreeks tot president François Hollande en premier Manuel Valls.
IS eiste dinsdag de aanslag op, en verspreidde woensdagavond al een video waarin Petitjean en Kermiche trouw zweren aan de groep. Op de beelden is te hoe een van de daders in het Arabisch trouw zweert aan IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.

Bron: Belga