Snookerspeler laat zich niet tegenhouden door wormenbeet

Tijdens een toernooi in China heeft een snookerspeler een wel erg bizarre blessure opgelopen. Zijn duim was helemaal opgezwollen door een wormenbeet, al hield dat hem uiteindelijk niet tegen om zijn wedstrijd te winnen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Kurt Maflin, het nummer 50 op de wereldranglijst, werd maandagochtend wakker meet een rode plek op zijn rechterduim. De snookerspeler ging ervan uit dat het een muggenbeet was, maar zijn duim was opgezwollen en de Engelsman had het gevoel dat zijn vinger op ontploffen stond. Op Twitter deelde hij de volgende dag een foto van de 'muggenbeet'.

Nice mosquito bite feels like my thumb is going to explode #yushan#worldopen#40degrees pic.twitter.com/9roLhBjcFP

— Kurt Maflin (@KurtMaflin147) 26 juli 2016

Maflin moest maandag aan de bak en slaagde erin om te winnen, maar de pijn in zijn duim bleef aanhouden. Toen zijn rechterduim dinsdagochtend twee keer zo groot was als zijn linker besloot de 32-jarige Brit een dokter op te zoeken. Die wist hem te vertellen dat hij gebeten was door een worm en gaf hem medicijnen om de zwelling te doen afnemen.

Dat leek te helpen, aangezien Maflin zijn tegenstander Xiao Guodong kansloos naar huis stuurde. "Wanneer je een kleine blessure of een verkoudheid hebt, kan je je soms beter concentreren. Maar ik had nog nooit gehoord van iemand die gebeten werd door een worm", aldus de snookerspeler aan de BBC.