Museum biedt droomjob voor bierliefhebbers: bierhistoricus

Ben je een bierliefhebber die van zijn hobby zijn beroep wil maken? Dan moet je in Washington D.C. zijn. Het National Museum of American History, een deel van de befaamde Smithsonian Institution zoekt er immers een bierhistoricus. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Jammer genoeg moet curator Paula Johnson de gemoederen een beetje temperen. "Het is natuurlijk moeilijk om de geschiedenis van het brouwen te onderzoeken zonder af en toe te proeven. Maar we zoeken niet naar een bierproever, we willen een ervaren geschiedkundige met een specialisatie in handel, brouwen, voedsel of culturele geschiedenis", aldus Johnson bij The Huffington Post.

Concreet moet de bierhistoricus zich in verdiepen in de Amerikaanse geschiedenis van het gerstenat. Daarbij hoort natuurlijk heel wat academisch onderzoek, artikels opstellen voor verschillende , lezingen geven, historische documenten verzamelen, brouwers ontmoeten en interviewen, een verzameling historische objecten voor het museum aanleggen ...

De job is dus geen sinecure, maar de bierhistoricus strijkt wel een mooi loon van 64.000 dollar (57.500 euro) per jaar op en mag natuurlijk uitpakken met een schitterende jobtitel.

AFP / F. Guillot