Weerbericht - Bewolkt met hier en daar een bui

door
Belga
Leestijd 2 min.

Donderdag is er meestal veel bewolking met hier en daar wat regen of een bui. In de namiddag enkele opklaringen. Maxima tussen 18 en 23 graden, zo meldt het KMI, dat ook waarschuwt voor CO-intoxicatie De wind waait donderdag meestal matig uit zuidwest, later meer uit west. In de nacht van donderdag op vrijdag trekt een nieuwe regenzone het land in vanaf de kust. De minima liggen tussen 13 en 15 graden in de Ardennen en tussen 15 en 17 graden elders. De wind draait opnieuw naar het zuidwesten en waait meestal matig.

Vrijdag is het dikwijls zwaarbewolkt met hier en daar regen of een bui. In de loop van de namiddag wordt het droger over het westen van het land. De maxima liggen dan tussen 18 graden in de Ardennen en 22 graden in het centrum van het land. Er staat wel meer wind, meestal nog matig in het binnenland maar vrij krachtig aan zee uit west tot zuidwest met windstoten tot 50 km/u.

De dagen daarna blijft meestal licht gestoorde of licht onstabiele zeelucht over onze streken trekken en blijft ons weer licht wisselvallig met nu eens opklaringen en dan opnieuw wolkenvelden, vergezeld van wat regen of enkele buien. Maandag en dinsdag worden wel meer opklaringen verwacht, maar is er nog kans op buien. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden in de Ardennen en tussen 19 en 23 graden elders in het land.

We komen geleidelijk onder invloed van een Atlantische depressie die zich ten noorden van Schotland bevindt. Die stuwt nog vrij zachte maar meer gestoorde zeelucht naar onze streken waarin zich enkele regen- of buienlijnen bewegen. Een eerste, weinig actieve, storing golft nu over het oosten trekt maar traag van west naar oost over het land.

bron: Belga