Vader van Jos Verstappen beschuldigt zijn zoon van mishandeling

Vader van Jos Verstappen beschuldigt zijn zoon van mishandeling

De voormalige Nederlandse Formule 1-rijder Jos Verstappen heeft een klacht aan zijn been wegens mishandeling. Zijn vader deed daarvoor zondag aangifte. Het Openbaar Ministerie in Limburg onderzoekt de zaak, al heeft vader Verstappen zijn aangifte woensdagavond ingetrokken. Dat laat een woordvoerster van justitie in Maastricht donderdag weten. Frans Verstappen liet gisteren in De Telegraaf optekenen dat zijn bekende zoon Jos hem mishandeld had. Dat zou zondag gebeurd zijn na afloop van de Grand Prix van Hongarije, waar kleinzoon Max vijfde werd. Later ontkende hij het verhaal en trok zijn aangifte in. Dat bevestigt zijn advocaat Geert Jan Knoops. Jos Verstappen wordt binnenkort gehoord.

Jos Verstappen (44) raakte in het verleden al meermaals in opspraak. Hij liep in 2009 een veroordeling op omdat hij zijn ex-vrouw, de Belgische Sophie Kumpen, belaagd had. Daarvoor kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een boete van ruim 1500 euro opgelegd. Begin 2012 kwam Verstappen opnieuw in aanraking met de politie, nadat hij in Roermond zou zijn ingereden op zijn ex-vriendin Kelly van der Waal. Hij werd daarvoor vrijgesproken. Met Van der Waal is hij in 2014 getrouwd.

Max Verstappen won in mei op 18-jarige leeftijd de Grand Prix van Spanje. Hij is daarmee zowel de eerste Nederlandse als de jongste winnaar ooit van een Formule 1-wedstrijd.

bron: Belga