Huiszoekingen in salafistische moskee in Hildesheim

Huiszoekingen in salafistische moskee in Hildesheim
Huiszoekingen in salafistische moskee in Hildesheim

De politie voert heeft woensdag huiszoekingen uit in de moskee “Deutschsprachigen Islamkreis Hildesheim” (DIK) in de deelstaat Nedersaksen. Dat meldt de regionale minister van Binnenlandse Zaken Boris Pistorius. De moskee wordt beschouwd als bolwerk van de radicale islam in Duitsland. Daarnaast werden de woningen doorzocht van acht leden van de directie van de vereniging die de moskee beheert.
“De DIK in Hildesheim is een nationale hotspot van de radicale salafistische scène”, aldus Pistorius. “Na weken van voorbereidingen zijn we met de uitgebreide huiszoekingen van vandaag een belangrijke stap dichter gekomen tot het verbieden van de organisatie.”
Volgens de veiligheidsdiensten zijn er bewijzen dat in de vereniging moslims worden geradicaliseerd en gemotiveerd worden om deel te nemen aan de jihad in oorlogsgebieden. Tijdens preken, seminaries en toespraken wordt ook opgeroepen tot “haat tegenover ongelovigen”, aldus Pistorius nog.
De sfeer is gespannen in Duitsland, nadat op tien dagen tijd twee aanslagen werden uitgevoerd door vluchtelingen in naam van terreurgroep IS, en bij een schietpartij door een Duitse Iraniër tien mensen werden gedood in een winkelcentrum in München.

Bron: Belga