Europa League - Racing Genk verslaat Cork City met 1-0

Racing Genk heeft donderdag in zijn heenwedstrijd van de derde voorronde in de Europa League een 1-0 zege geboekt tegen het Ierse Cork City. Bij de rust stond die score al op het bord. De Jamaicaan Leon Bailey scoorde het enige doelpunt van de partij in de 31e minuut. Genk kon alleen in de absolute aanvangsfase overtuigen. Daarna bleef het bij één flits. Bailey werkte de knappe aanval van Alejandro Pozuelo en Nikos Karelis af. De voorsprong bij de rust was gevleid. In de tweede periode was het Cork dat het initiatief nam. De Genkenaars kwamen een paar keer goed weg en mochten bijzonder blij zijn met de krappe zege.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de play-offronde, waarvoor de loting volgende week vrijdag uitgevoerd wordt.