Europa League - Hein Vanhaezebrouck wil niet dat spelers terugmatch als een vakantiedag zien

Met 5-0 zette Gent het Roemeense Viitorul Constanta netjes opzij. Vooral in de tweede helft overklasten de blauw-witten hun tegenstander met drie doelpunten in de laatste vijfenveertig minuten. De terugmatch lijkt een overbodige zaak te worden, al deelt trainer Hein Vanhaezebrouck die mening niet. "Ik heb woensdag nog gezegd dat we een sterke tegenstander zouden treffen. Ik heb niet gelogen toch? Ik vond hen de eerste twintig minuten netjes meespelen. Tot we ons eerste doelpunt maakten. Dan ging het wat moeilijker bij hen. Na de rust hebben we helemaal doorgedaan met het gekende gevolg", aldus Hein Vanhaezebrouck. "Iedere zege is heel belangrijk. Ook deze dus. Maar we mogen ondanks die 5-0 zeker nog niet op onze lauweren rusten. Ik herinner me ook nog een wedstrijd waarin ik als speler de eerste match afsloot met 5-1 winst. In de terugmatch gingen wij met 4-0 onderuit en meteen weg droom. Het zou natuurlijk heel erg zijn mochten we ginds in Roemenië nog tegen een zware verliesbeurt oplopen. Ik vind Constanta nog steeds een goede ploeg. Zij spelen heel ontspannen. Ik moet mijn spelers feliciteren voor hun geleverde prestatie. Ze begonnen bijzonder opgeladen aan deze match. We werken nu naar de komende competitiematch op Kortrijk toe. De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie. Dit was alvast een mooie generale repetitie. Dat de terugmatch in Roemenië nu al overbodig is wil ik niet zeggen. Wij mogen die wedstrijd daar zeker niet opnemen als een vakantiedag. Ik wil inzet van mijn spelers. Het zou al te erg zijn mochten we ons niet kwalificeren voor een volgend Europees avontuur."