Bewolkt met kans op lichte buien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Donderdagmiddag is het bewolkt met vooral in het oosten van het land nog kans op een bui. De maxima lopen op tot 24 graden. Tijdens het weekend blijven de temperaturen op hetzelfde peil, maar wolkenvelden en regen zijn niet uit te sluiten. Dat zegt het KMI donderdag. Donderdag verwacht het KMI in Vlaanderen enkel plaatselijke buien. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het zwaarbewolkt en zijn de buien iets talrijker. In de Hoge Venen wordt het 18 graden, in Laag- en Midden-België 22 tot 24 graden. De wind waait matig uit het westen en zuidwesten met rukwinden tot 45 à 50 km/h. 's Nachts bereikt een nieuwe neerslagzone het land en koelt het af tot 13 à 16 graden.

Vrijdag is het meestal zwaarbewolkt met af en toe lichte neerslag. In de Ardennen kunnen de buien iets heviger zijn. Op het einde van de dag wordt het op de meeste plaatsen droog en komen er meer opklaringen. Maxima tussen 17 en 22 graden. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig. De rukwinden kunnen oplopen tot 55 km/h. Vrijdagnacht is het eerst overwegend droog met opklaringen, maar later verschijnen er wolkenvelden. Minima van 12 tot 15 graden.

Zaterdag is het rustig en vrij zacht. In de voormiddag is het vaak zwaarbewolkt met kans op af en toe wat regen in het westen en noorden van het land. In de loop van de dag zijn er meer opklaringen, maar plaatselijk kan er een bui vallen. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een zwakke tot matige zuidwestenwind die ruimt naar west.

Van zondag tot dinsdag is het licht wisselvallig met nu eens opklaringen, dan weer perioden met meer bewolking en kans op enkele buien. Zondag is een plaatselijke donderslag niet uitgesloten, de andere dagen gaat het meestal om lichte buien. Maxima van 19 tot 23 graden bij een zwakke tot matige wind.

Woensdag en donderdag wordt het vrij winderig en vaak zwaarbewolkt. Ook de kans op buien en regen neemt toe. Het wordt wel tijdelijk warmer met maxima tot 24 graden en minima boven de 15 graden in het centrum van het land.

bron: Belga