Boeddhistische tempel vervult rol als Pokemon-gym met verve

Dankzij ‘Pokemon Go’ struinen heel wat jongeren door de straten, op zoek naar digitale monstertjes om te vangen. Bij het spel horen ook gyms, die op vaak in de buurt van bekende gebouwen of musea verschijnen. Niet iedereen is daarmee gediend, maar leden van een boeddhistische tempel in Kioto, die doubleert als gym, zien er geen erg in.

Sterker nog, de Kaigen-ji tempel voorziet diensten voor de Pokemontrainers. Zo zijn er opladers voor smartphones voorzien en mogen de bezoekers gebruik maken van de badkamers en fonteinen. Als ze het spel even beu zijn en willen bezinnen, kunnen ze uiteraard ook mediteren in het gebedshuis.

Sinds een van de monniken hun gastvrije voorstel heeft verkondigd op de sociale media, stromen de positieve boodschappen binnen bij de tempel. “Wat een goed idee! Zo kan je eerst bij de tempel bidden dat zeldzame Pokemon verschijnen voordat je begint” of “Bedankt voor dit prachtige gebaar van tolerantie”, klinkt het volgens Rocket News.

Maar ook voor de tempel heeft deze gastvrijheid een voordeel. Het heiligdom moet in geval van een ramp ook dienen als toevluchtsoord voor slachtoffers. Op deze manier kunnen de monniken hun elektrische en sanitaire voorzieningen uittesten, terwijl spelers een nieuwe, rustige plek hebben om hun hobby uit te oefenen.

Foto AFP / A. Wallace