‘The Flintstones House’ na een jaar nog steeds te koop

Een unieke woning gelegen in de welvarende stad Hillsborough, Californië, blijft onverkocht na bijna een jaar op de markt. Het huis, dat bekendstaat als ‘the Flinstones House‘ om zijn prehistorische look, staat te koop voor 3.200.000 dollar (2.900.000 euro).

De meeste bewoners in de omgeving zijn geen fan van het staaltje bizarre architectuur. Voor hen is de paars en oranje geschilderde villa een doorn in het oog, al was het huis bij de voltooiing in 1976 gebroken wit. Het was de dubieuze keuze van de huidige eigenaars, die de woning kochten in 1996, om de buitenmuren meer kleur te geven.

Binnenin is het interieur opgesmukt met unieke tegels en opvallend kleurrijke kunstwerken. In de keuken is het werkeiland waarop de kookplaat ligt met staalkabels bevestigd aan het golvende plafond dat doorloopt in de muren.

Vele beroemdheden zouden in het verleden al een bod gedaan hebben op het huis, of er zelfs al in geleefd hebben, zoals George Lucas, O.J. Simpson, en investeerders van Silicon Valley.

Op een jaar tijd is de verkoopprijs van 4.200.000 dollar (3.800.000 euro) met één miljoen verminderd omdat de woning maar niet verkocht raakt.

The_Flintstone_House

1280px-FlintstoneHouse

Foto’s Wikipedia