Voetbal- en gerechtelijke wereld nemen afscheid van Jan Peeters

Voetbal- en gerechtelijke wereld nemen afscheid van Jan Peeters

In een overvol Pontes-crematorium in Wilrijk hebben enkele honderden aanwezigen woensdag afscheid genomen van de vorige week overleden Jan Peeters. Verschillende binnen- en buitenlandse vertegenwoordigers van voetbal- en andere sportbonden kwamen een laatste groet brengen, onder wie Michel D’Hooghe en François De Keersmaecker – respectievelijk de voorganger en opvolger van Peeters als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Ook Peeters’ voormalige collega’s van de rechtbank van Mechelen, waar hij tot 1994 jeugdrechter was, waren aanwezig. Peeters stierf vorige week donderdag op 82-jarige leeftijd aan een hersenbloeding. Hij had zijn afscheidsplechtigheid echter al jaren geleden tot in de puntjes voorbereid. Naast Michel D’Hooghe namen ook journalist Yves Desmet (als ceremoniemeester), een jeugdrechter van de rechtbank van Mechelen en Peeters’ nicht woensdag op zijn uitdrukkelijk verzoek het woord.
Onder de aanwezige bekende koppen uit de voetbalwereld waren ook Westerlo-manager en voormalig voorzitter van de Voetbalfederatie Vlaanderen Herman Wynants en Ariël Jacobs, ex-coach van onder meer Anderlecht en de nationale beloften. Zij hoorden hoe Michel D’Hooghe zijn voormalige collega omschreef als “een uitzonderlijke persoonlijkheid met enorme verdiensten in vele verschillende aspecten van de maatschappij”, maar ook als “een echte, goede vriend voor iedereen die met hem samenwerkte”.
D’Hooghe haalde onder meer herinneringen op aan het WK in Mexico in 1986, toen de Rode Duivels tegen alle verwachtingen in de halve finales haalden. Peeters stond toen in voor de terugreis naar België van de voltallige delegatie – die meermaals moest worden uitgesteld en met alle moeite van de wereld herboekt in de loop van het tornooi, maar uiteindelijk wel tot een triomfantelijke ontvangst in Brussel leidde.

bron: Belga