OS 2016 – Rousseff en Lula zullen niet aanwezig zijn op openingsceremonie

OS 2016 - Rousseff en Lula zullen niet aanwezig zijn op openingsceremonie
OS 2016 - Rousseff en Lula zullen niet aanwezig zijn op openingsceremonie

De geschorste Braziliaanse presidente Dilma Rousseff en haar voorganger Luiz Inácio Lula da Silva, die er mee voor zorgden dat de Olympische Spelen toebedeeld werden aan Rio, zullen de openingsceremonie van 5 augustus in Maracana niet bijwonen, zo klinkt het bij officiële bronnen. “Ze zal niet gaan”, zei een bron aan het presidentiële paleis, waar Rousseff het resultaat van de afzettingsprocedure tegen haar afwacht.
Hetzelfde geluid was te horen bij de entourage van ex-president Lula. “Lula zal niet komen”, zo klonk het bij José Chrispiniano, de woordvoerder van het Lula Instituut.
Rousseff is sinds 12 mei geschorst in afwachting van een vonnis rond de vermoedelijke fraude met overheidsgelden in 2014, toen ze opnieuw verkozen werd als president, en begin 2015. De finale stemming rond de afzetting vindt plaats tussen 25 en 27 augustus.
Ook Luiz Inacio Lula da Silva, president van 2003 tot 2010, wordt ervan verdacht geprofiteerd te hebben van een corruptienetwerk, rond het staatsoliebedrijf Petrobras.

Bron: Belga