OS 2016 – Bencic haakt, ondanks terugkeer uit blessure, af voor Rio

OS 2016 - Bencic haakt

De Zwitserse tennisster Belinda Bencic (WTA-16) heeft forfait gegeven voor de Olympische Spelen in Rio (5-21 augustus). Bencic is net teruggekeerd uit blessure, maar geeft er de voorkeur aan zich voor te bereiden op het US Open. “Ondanks dat ik goed gerecupereerd ben van mijn polsblessure die ik eind juni opliep op Wimbledon, zal ik niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio. Ik loop namelijk achter op schema in mijn voorbereiding en ik ben niet volledig klaar voor Rio”, verklaarde de 19-jarige Bencic op haar Twitter-account.
Bencic is de zoveelste in de rij die afzegt voor het olympisch tennistoernooi. Dinsdag gaf ook haar landgenoot Roger Federer (ATP-3) al forfait voor de Olympische Spelen in Rio. De 34-jarige Zwitser moest zelfs een punt achter zijn seizoen zetten omwille van een knieblessure.
Het olympisch tennistoernooi zag eerder ook al een zwangere Victoria Azarenka (WTA-7) afhaken. Simona Halep (WTA-5) en Karolina Pliskova (WTA-17) gaven dan weer forfait uit vrees voor het zikavirus. Bij de mannen haakten Milos Raonic (ATP-7), Tomas Berdych (ATP-8) en Dominic Thiem (ATP-9) alle drie af uit vrees voor het zikavirus.

.bron: Belga