Eens goed discussiëren voedt je relatie

De volgende keer dat je het oneens bent met je ouders of lief, hou je dan vooral niet in. Volgens relatie-experte dr. Pam Spurr is een stevige discussie een signaal van een goede relatie.

Je bloed kan door heel wat verschillende dingen beginnen te koken: de vaderlandse politiek, de basiself van de vaderlandse nationale ploeg of de vraag of kalfsworst dan wel gekookte hesp het beste vaderlandse beleg is. Als je echt niet meer aankan en klaar bent om in een hevige discussie te vliegen, hou je dan vooral niet in, want het zou jezelf en je relatie deugd kunnen doen.

Pam Spurr, een experte in relaties, is er rotsvast van overtuigd dat af en toe eens onverenigbaar van mening verschilllen een positief effect heeft. “De manier waarop je argumenteert vertelt heel veel over een relatie”, vertelt ze aan The Huffington Post. “Verstandige koppels beseffen dat en waken over de manier waarop ze mekaar behandelen in een discussie.”

“Kibbelen toont onbewust dat je om elkaar geeft. Het geeft bijvoorbeeld aan dat je wilt dat je partner minder drinkt of meer op zijn gezondheid let. Een pittige ruzie kan constructief zijn omdat het je in staat stelt om onderliggende gevoelens over echte problemen te uiten”, luidt het.

Niet alleen de experte is die mening genegen, ook de ervaringsdeskundigen zijn ervoor gewonnen. Uit een poll van de datingsite shaadi.com blijkt dat 44% van de koppels gelooft dat ruzie maken de communicatielijnen in de relatie levendig en open houdt.

Foto Pixabay