Drang naar snacken vermindert door hersendeel te stimuleren

Voel je elke dag die automaat lonken op het perron of op de werkvloer? Goed nieuws, want uit Canadees onderzoek blijkt dat de stimulatie van een specifiek gebied in de hersenen zou helpen om minder calorierijke tussendoortjes te smikkelen.

Het gaat om de dorsolaterale prefrontale cortex, een hersengebied dat betrokken is bij de bewuste regulering van het verlangen naar snacks. Maar liefst elf studies van de Universiteit van Waterloo in Canada hebben uitgewezen dat onvoldoende stimulatie van dit gebied ertoe leidt dat mensen meer vatbaar zijn voor de hunkering naar koekjes, chips, chocolade en frisdrank.Als de dorsolaterale prefrontale cortex wel genoeg gestimuleerd wordt, dan eten mensen minder tussendoortjes met veel koolhydraten en vetten. De stimulatie heeft namelijk invloed op het beloningscentrum in de hersenen en/of op de cognitieve controle van gedrag, emoties en gedachten.

Dankzij de techniek ga je minder impulsief naar ongezonde hapjes of drankjes grijpen, en meer bewust kiezen voor gezonde voedingsmiddelen.