Acht redenen waarom mensen verliefd worden op elkaar

We kunnen niet altijd uitleggen waarom we verliefd worden op iemand, maar toch zijn er zowel sociale als biologische aanwijzingen die (deels) kunnen verklaren waarom een bepaalde persoon ons hart sneller doet slaan.

1. Dezelfde waarden, levenservaringen, of aantrekkingskracht

Mensen vallen doorgaans op personen die zoals hen zijn. Wie een gelijkaardige visie op het leven heeft, en eenzelfde graad van aantrekkelijkheid, heeft meteen al een stapje voor.

2. Fysieke gelijkenis met ouders

Vaak lijkt jouw geliefde op een van je ouders. Dat een gelijkenis in haar of oogkleur zijn, maar ook qua leeftijd. Kinderen van jonge ouders hebben de neiging om vaker op zoek gaan naar jonge partners.

3. Geur

Ovulerende vrouwen geven onbewust de voorkeur aan de geur van mannen met meer testosteron. En mannen verkiezen de geur van vrouwen die op een vruchtbaarheidspiek zitten in hun menstruele cyclus.

4. Open houding

Als je een uitnodigende houding hebt, met rechte schouders en een open blik, dan kom je aantrekkelijker over.

5. Grote lichaamslengte

Grote mensen, en dan vooral mannen, worden vaak aantrekkelijk bevonden.

6. Dichte omgeving

Als je dichtbij je crush woont, dan is de kans groter dat het iets wordt tussen jullie. In het oog, in het hart…

7. Positieve ingesteldheid

Lachen maakt je aantrekkelijker. Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen verliefd worden op personen met een positieve ingesteldheid.

8. Spannende ervaring delen

Een spannende en enge ervaring delen, zoals samen skydiven, kan de vliegende start zijn voor een romance. Misschien ruil je die koffie beter in voor een rotsbeklimming?