Paus Franciscus sluit zich aan bij het “verdriet” en de “afkeer” n.a.v. gijzeling

Paus Franciscus sluit zich aan bij het "verdriet" en de "afkeer" n.a.v. gijzeling

Paus Franciscus sluit zich aan bij het “verdriet” en de “afkeer” omtrent de dood van een 84-jarige priester bij de gijzeling in een Franse kerk en die de kerkleider “op de meest radicale manier veroordeelt”, zo heeft het Vaticaan vanmiddag meegedeeld. De leiding van de roomskatholieke kerk gewaagt van een “barbaarse moord” op priester Jacques Hamel en het “treffen” van gelovigen.

“Wij zijn bijzonder getroffen omdat dit vreselijk geweld heeft plaatsgevonden in een kerk, een sacrale plaats waar de liefde van God zich openbaart”,zegt het Vaticaan.

Uit bronnen dichtbij het onderzoek luidt het dat de priester zou zijn gekeeld.

De Franse president François Hollande en zijn minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zijn inmiddels in Saint-Etienne-du-Rouvray aangekomen. Tijdens zijn reis heeft het staatshoofd volgens de krant Ouest France getelefoneerd met mgr Georges Pontier, voorzitter van het Franse episcopaat.

Aartsbisschop mgr Dominique Lebrun van Rouen keert terug uit de Poolse stad Krakau waar hij de Wereldjongerendagen zou bijwonen, weet de krant ook. In een communiqué, geciteerd door nieuwszender BFMTV, riep hij tot “eenheid” van gelovigen en niet-gelovigen op.

Geciteerd door RTL France zei de woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken dat “elementen laten denken dat het (de gijzeling) om een terreurdaad gaat”.

bron: Belga